OH YEAH!


i min onepiece

Ska strax bege mig ut för att gå en runda i min onepiece, blev ju så sugen när Emmie hade gjort det igår. Hade den på mig när jag hämtade pizza innan och fick en del blickar, men kände mig för cool för att bry mig.
Efter jag hade tagit denna bilden skulle jag dra ner blixtlåset, men det hade freakin FASTNAT! Fick såklart panik och skulle springa uppför trappan för att få hjälp, men det gick sådär i och med att jag inte såg någonting. Sprang in i saker medan jag drog och slet i blixtlåset, samtidigt som jag försökte andas. Det gick tillslut att få ner det och jag överlevde. But that's some scary shit brah.

malmö idag

Herregud vad fint väder det var idag. Vi var på Orkanen och under vår föreläsning kunde man titta på vattnet som glittrade utanför. Helt magiskt.
Orkanen!


Tack mormor!



update om förra inlägget!

Måste skriva om detta: jag har nu mejlat om två lägenheter i samma fastighet på Kristianstadsgatan i Malmö! Tror jag smäller av. Läget är perfekt då min skola ligger jättenära och bara att bo på möllan hade varit så mysigt. 
Första lägenheten ligger på första våningen och är en etta på 36 kvm. Den andra ligger på femte våningen och är en etta på 45 kvm. Det kallar jag en stor etta. Den andra ettan kommer ju vara en takvåning, fatta coolheten!
Usch, nu är jag så glad i magen att jag blir otålig. Vill se lägenheterna, vill att dem ska vara fina, vill ha en lägenhet!
Lite gatuvy av Kristianstadsgatan


är så redo som man kan bli

Letar lägenheter för fullt nu i Malmö, men det är verkligen inte mycket som finns att titta på. Har dock hittat två stycken som verkar intressanta (bilden nedan) men fattar inte varför det ska vara så svårt att lägga upp bilder på själva lägenheten? Visar ju bara utsidan. 
Sedan känner jag att ett litet jobb krävs också om jag nu hade tänkt flytta hemifrån inom en snar framtid.

Men alltså, en etta i innerstaden är fan inte fel. AH, vill flytta nuuuuu!

fika hos mormor

och saften är till maj!

mis labios

Söndag igen, orkar inte.
Nyss laddat ner första säsongen av The Wire, som jag har fått höra sååååå länge att det är en grym serie. Blir oftast avskräckt då men ska ge den en chans, kanske blir min nya favorit.
Måste ju även läsa tills jag får hjärnblödning så det ska jag också försöka göra idag. Tenta within a month(!)
Men puss i alla fall.
HS på mah har lite creepy ljus på sina toaletter



mina gullungar!

Hade en sjukt bra kväll igår som var precis vad jag behövde.
Vi gjorde gino, fick pizza (hehe) och jag hittade en pepparkakskladdkaka i frysen som vi också käkade. So good!

varför är jag uppe nu?

Att lyssna på Munk hjälper inte med sömnen, blir bara taggad inför Babel då. Han ska spela där i början av oktober, så fett! I wanna go. Men nu måste jag faktiskt sova. Om en stund.

trött tjej

Jag är helt slut. Fått ytterligare två uppgifter i skolan idag, utöver dem vi redan har. JAG VILL HA ETT LIV OCKSÅ! Nej, lite överdivet. Men det kan faktiskt bli för mycket, då vi redan har massa litteratur att läsa inför föreläsningarna/första tentan. Får utlämningen av tentan på min födelsedag dessutom - not okey.
Sedan ska vi även fixa ett studiebesök på en verksamhet som bedriver socialt arbete, för att komma ut på "fältet" och få känna lite på det. Ska faktiskt bli riktigt kul och intressant.

Imorgon blir det workshop om personlig professionell utveckling och jag har ett låååångt dokument som jag måste läsa ikväll om detta. Grymt att det är fredag imorgon i alla fall. Ska till Lund direkt efter skolan för att träffa min älskling och på lördag kommer mina sötnosisar hit. Sedan är jag redan fullbokad nästa helg med roliga saker. Det blir Kivik, Emmie & Julia, brunch på Saltan och Les Miserables. Major like på det.


baby cuteness

Jag har äntligen hittat den sötaste sparkdräkten som finns åt vårt kommande tillskott i familjen. Och nä, det är inte jag som är preggers. Men hur adorable är inte den här björndräkten alltså?! Jag vill ju ha en likadan.



jag saknar ju detta!


snabbspola till december

Det är helt galet vad jag längtar efter julen just nu. Man blir som ett barn igen. Eller jag känner så eftersom jag är väldigt traditionsbunden, så jag gör mycket av det jag gjorde när jag var liten när det är jul. Det blir nästan alltid att jag tittar på gamla julkalendrar för att de nya suger. Bara Greveholm, Sunes Jul och När Karusellerna Sover håller måttet. Sedan förknippar jag alltid julen med att baka, så lussebullar, pepparkakor, scones, julgodis, cupcakes och mycket mer ska definitivt bli gjort i år. Blir nog att jag bjuder över några fina för att ha glöggmys eller liknande.
Småsaker som att alltid ha julstjärnan tänd i fönstret, få en julkalender av mamma (choklad, såklart), spela spel i timmar, vråla med till Tommy Körbergs julskiva och äta mängder av clementiner är bland det bästa jag vet.
Snö har också alltid varit betydelsefullt för mig när det kommer till julen, men med tanke på hur mycket problem det för med sig så har jag överseende med det. Annars är julen övermysig och jag tror inte jag kan längta mer än vad jag gör just nu.


utsikt från vinden -två år sen.


en liten calle bakom granen minsann -förra året.


jag letar såklart fram de bästa julskivorna -förra året.


farliga systrar på julafton -två år sen.


calles fula paket till julklappsspelet- förra året.


chrille och sin vän -två år sen.


mitt fönster när jag kom hem från skottland, KUNDE INTE SE UT! -förra året.


under julklappsspelet kan det gå vilt till och mitt paket var i fokus -två år sen.



modern variant av pepparkshus made by moi -något år sedan.

musik jag glömt: FUCK YEAH MUSIC!




get off my back
























fan inte okej

Sista. Gången. På. Öja. EVER!!!

Både jag och Azra är överens, vi tänker inte besöka det där stället igen. Direkt när vi kom dit ville vi bara sticka igen. Tror vi var där i en halvtimme. Max trekvart. Tack och lov var förfesten skitrolig och vi stannade där ett bra tag. Sedan avslutades det fint på McDonalds där de hade bättre musik än på Öja. Tragiskt och magiskt.

Nykter tjej ska nu lägga sej och kanske titta på tejvej. Hej svej!


on my way

Oh yes, Lady GaGa's Just Dance funkar fortfarande. Nu sticker jag!


mysmys

Planerna blev ändrade igår!
Det blev istället vietnamesisk & kinesisk mat på Mikai och det var ett mycket bättre val helt enkelt. Köpte sedan med oss en B&J hem och somnade framför en film. Hade till och med lägenheten för oss själva igår så vi hade det så himla härligt.
Idag har vi bara tagit det lugnt och jag kom nyss hem. Har haft det hur bra som helst, tack för allt älskling ♥

Och ikväll blir det, hör och häpna - ÖJA! Ska bli grymt kul. Puss!


LUND.

Är just nu i Lund hos Axel och har det mysigt. Ikväll ska vi ut och äta på Klostergatans Vin och Delikatess, alltså djura i oss lite buffé i någon timme.
Så romantiskt.


glad tjej!

Min redovisning är gjord, jag blev godkänd på mitt referat och jag har sex underbara månader tillsammans med min fina bf.
Idag har jag den bästa känslan i världen!


den bästa musiken för att åka tåg just nu. även buss.






snugglat på snuggles

Tillbaka från stan, då jag fikade en bra stund med några snyggingar. Skåda bara nedan på bilderna.
Vi spelade kort som förr i tiden (alltså tidigare i år) och pratade om lite allt möjligt. Så väääldans trevligt.

Nu har jag ju bara tusen frågor att svara på som min studiegrupp har ställt på mitt referat. Som jag har redovisning på imorgon. Jag vet vad jag måste göra ikväll, wie!


Hehe, major love till smygbilder på Erica :)


min måndag

Blev ändå en tur till Malmö idag för att jag var tvungen att lämna in en uppgift och passade samtidigt på att luncha med min fina bror. Vi satt ute i solen på Njutbar och snackade. Innan vi träffades hann jag shoppa lite kläder också, bara för att jag ville. Ingen fattig student här, eh.



hos mormor

Mormor ska snart flytta, så idag har vi varit och sorterat böcker hemma hos henne. Fått med mig några hem, men jag blev mer intresserad av att titta på alla foton hon har. På 90 % av alla bilder har jag den obilgatoriska pottfrillan. En riktig babe med andra ord.


pappa & jag

Karin, Calle och jag - hej 1998!


liten söt mamma


en superglad betzah

sjuge vecka

Skånska in my heartyheart.

Nästa vecka behöver jag bara vara i skolan på torsdagen för min redovisning, så det betyder att jag kommer ha värsta lovet!
Okej, jag har egentligen massvis med litteratur jag behöver läsa och få tag på. Men ändå. ÄNDÅ!
Nästa torsdag är dessutom mycket speciell, för då har jag och Axel ett halvår tillsammans. Tycker att det känns som att det inte var så längessen jag skrev att vi hade tre underbara månader tillsammans (den veckan gymnasie-gänget var i Alanya). Min syster och hennes Andreas firade 2 år igår och nästa lördag firar min andra syster och hennes Christian 12 år. Har dock ingen koll på Calle och Johanne, men Widéen-syskonen har mycket kärlek omkring sig.


Mom, mom, mommy, ma, mom, mom, ma, ma, mommy, mommy!

Min underbara mamma köpte ljus med vaniljdoft till mig idag och till och med lite choklad. Hon fyllde också på förrådet av nudlar (!)
ibland gynnar det att vara krasslig.



Har haft svårt att koncentrera mig på att plugga idag för att jag inte känner mig frisk, men har ändå lyckats ta mig igenom en bra bit av boken. Tycker det är bra att tåget tar 50 minuter till Malmö för då kan man läsa på saker man har missat, vilket jag nog kommer göra imorgon.
Äsch, jag har varit nog med duktig för denna dag - nu ska jag se på Landet Brunsås, Halv Åtta Hos Mig och Rebecca & Fiona. Även äta pasta med kantareller, gott.

jag gillar ystad

Har faktiskt alltid gjort det. Är kanske en av de få i min ålder som egentligen inte vill flytta härifrån i första taget. Det finns så mycket som staden har och inte har, men jag har växt upp här så det är självklart att det är speciellt för mig. Det kommer det alltid att vara.

Men hur som helst, gick ut en sväng i stan nu precis för att ta en paus och fick ingen höstkänsla alls. Härligt väder och folk satt ute lite varstans. Hoppas på fler sådana dagar i september.




hemma igen

Sov hos älskling inatt och sa hejdå till honom för en timme sen, känns konstigt. Jag är ledig idag så när han var tvungen att åka till Lund kunde jag sova ut och bara ta det lugnt. Nej, såklart kunde jag inte somna om och tog bussen hem istället. Har mängder att läsa idag, det mesta till imorgon så jag känner att det är lika bra att sätta igång. Men det enda jag kan tänka på är att jag så mycket hellre hade velat sova till klockan två i min pojkväns famn. Grymma värld.


Den absolut finaste sommarbilden.

återupptäckter

Alltså min Spotify.. den är ju typ död. Uppdaterar den aldrig och det kan ju ha något att göra med den limit som finns på låtarna. Kan vara det sämsta påfundet någonsin. Men håller på med en ny lista där den bästa electro-musiken ska finnas och tittade samtidigt igenom min "blablabla"-lista. I den listan så finns det så sjukt mycket musik från förra vintern som är otroligt bra. Massa låtar som jag har glömt och som triggade lite minnen när jag lyssnade igenom dem. Cold War Kids, Cut Copy, CEO, Kisses, Washed Out, The Naked and Famous, Mystery Jets, Egyptian Hip Hop, Caribou, The Maccabees, Local Natives, Bombay Bicycle Club ooooooch såååååå vidareeeee.

HÄR är i alla fall min electro-lista som jag börjat på. Enjoy!


kvällstankar



Måndagen i andra veckan på högskolan i Malmö går mot sitt slut och jag började fundera lite på samtalet som jag och några tjejer hade under lunchen idag. Två tjejer, varav en som går socionom med mig och en annan som läser till sjuksköterska berättade att de båda hade rest i Indien för något år sedan. En av tjejerna berättade också att hon även hade rest till Tibet och vandrat i Himalaya. En annan tjej som satt med oss sa att hon hade bott i Egypten i ett halvår och berättade lite om vardagslivet där. Det fick mig verkligen att känna mig så Svensson. En riktig Svensson-tjej som växt upp i ett tryggt samhälle och de gångerna hon hade rest utomlands var på turistpräglade 1-2 veckors resor. Jag ser egentligen inget fel med att vara Svensson och jag ser inte ner på människor som är det heller. Det är ju tryggt och bra, Svensson-livet alltså. Men jag menar, det måste ju finnas något mer. Och det gör det. Men jag har inte vågat eller tänkt på att göra sådana saker. Bara sticka iväg i några månader för att det är kul, intressant och spännande. Anledningen är inte för att "hitta mig själv", för det känns ju också så Svensson numera. Eller typiskt/vanligt kanske jag ska skriva.
Ja, det här är väl vad som har cirkulerat runt i mitt huvud ikväll. Blir egentligen aldrig några slutsatser, bara tankar.

Ska nu ge mig på att laga mat som jag ska ha med till lunch imorgon. Tänker mig lite couscous, lite kyckling, lite grönsaker och lite sånt. Fyfan så gott!



you.

Har ju inte bloggat på ett litet tag så tycker att det passar att skriva om min grymma helg.
I fredags när jag hade slutat skolan och tog tåget hem till Ystad så väntade finis på mig vid stationen. Lite senare åt vi middag hos min syster och hade en helbra fredagskväll helt enkelt. På lördagen åkte vi till Abbekås och hade det mysigt där. Vi hade fixat frukt och smält choklad vilket jag hade varit sugen på hur länge som helst. Sedan blev det söndag och vi vaknade tidigt av vana, och hela dagen spenderades åt att glo igenom två säsonger av the Office. Ren lyckosöndag alltså. Egentligen var det tänkt att jag skulle åka hem på kvällen, men jag beslöt mig för att sova där en natt till för att jag började inte förrän vid tio idag. Bästa beslutet någonsin!
Så där hade vi min helg. Hur jävla fin och bra som helst. Synd att inte fler helger hade kunnat se ut så, för det finns nog inget bättre än att umgås med den man älskar mest.


Detta ska då föreställa banan, vindruvor, kiwi, mango och annat gott.

oj vad jag kan

Mobilbloggar för första gången från det å så kalla och mörka citytunneln vid Triangeln. Missade mitt tåg och väntar på ett kommande så jag kan få åka hemhemhem. Ska berätta om helgen sen, men nu vill jag bara att tåget ska komma. PEUWS

miss you friendy

och Linn och Eric ♥


(fina trosor förresten)



men det är snart helg!

Ännu en dag har gått och jag hade bara en föreläsning idag, så kunde åka hem tidigt. Men vår klasslärare sa att vi skulle ha läst alla 13 kapitel i vår lärobok, som motsvarar ca 400 sidor, till imorgon(!) och jag fick tag i min bok i tisdags. Hmm, nej kommer ju inte klara detta men ska göra så gott jag kan. Vet att alla andra i klassen är i samma sits så det känns ju skönt. Tror hon sa det mest för att vi skulle kunna ställa frågor på materialet till de gäster som kommer imorgon.
AJA, ikväll kommer i alla fall Emmie och Julia hit. Ska bli så härligt att träffa dem och få en paus i pluggandet.

Sedan har jag en lång dag framför mig imorgon. Går till klockan fyra och egentligen skulle jag på insparken imorgon för att det är såpa-fotboll (HUR KUL?!), men hinner inte det. Fett tråkigt.
Ska istället laga mat på kvällen hos mina fina syster och bara ta det lugnt.

Nu måste jag fortsätta läsaläsaläsa!


RSS 2.0