tjött tjej

Lite trött nu kanske?
Efter vår redovisning i skolan, som förresten gick hur bra som helst, satte jag mig på tåget hem igen. Jag lyckades få i mig lite lunch innan jag var tvungen att sticka till banken som stänger klockan tre. Dålig tid, men hann precis. Sedan fick jag gjort lite andra ärenden och läst lite i en av våra läroböcker.

Nu har jag laddat ner första säsongen av Huset Fullt (OMGZZZZ!!!) och tänkte uppleva nostalgi på hög nivå. Rebecca & Fiona-serien är dessutom tillbaka på svt play så jag har lots and lots att glo på ikväll. Meyuws!



day 2 och day 3

Igår började vi inte lika tidigt och började med en föreläsning på Orkanen, som för övrigt var jätterolig och intressant. Vår professor kunde verkligen fånga allas uppmärksamhet och jag lärde mig väldigt mycket. Efter det skulle vi träffas i våra studiegrupper, eftersom vi skulle idag redovisa tillsammans om vad vi tycker att socialt arbete är, vår egen bakgrund, varför vi ville bli socionomer, våra förväntingar osv. Vi satt och snackade i två timmar och jag bara älskar min grupp. Härliga tjejer! Sedan åkte jag hem, så var hemma rätt tidigt, runt tre. Obeskrivligt skönt. Lyckades då pricka in en date med en snygg kille, tror han heter Axel eller något i den stilen. Hade i alla fall det mysigt och som jag saknar honom. Det är inte alls kul att sakna någon så mycket. Han är så fin.

Nu idag ska jag snart ta tåget för att redovisa med min grupp inför klassen och sedan åker jag nog hem igen, för det är inget särskilt viktigt som händer idag. Men det ser ut som det kommer bli en fin dag, nice!

MALMÖÖÖÖ!

Vet inte exakt hur jag ska kunna sammanfatta min dag, men den har varit å så fantastisk.
Började dagen med upprop på skolan klockan nio och för er som vill veta var den är, så ligger skolan ungefär vid triangeln/universitetssjukhuset. Bara en massa nya ansikten och information som var svårt att smälta direkt. Vi var väl ca 130 socionom-elever och delades in i olika klasser, jag i klass C. På förmiddagen träffades vi i klassen och där fick vi mer information. Sedan delades vi in i grupper om sex som vi imorgon ska träffa och diskutera lite om varför vi valde socionomutbildningen osv. Jättespännande!
Vi var väl klara runt tre-tiden och då passade jag på att sticka till Calle och chilla där ett tag, käka middag och så, innan jag skulle iväg till Orkanen för att delta i insparken. Vi hade fått olika band på skolan av ledarna och jag fick coolt nog vara med i den svarta gruppen. Så klockan sex så var det smockfullt med människor inne på Orkanen och vi gick alla senare bort till Kölsvinet (haha, asm name) som låg i närheten. Där samlades vi i gruppen och började roligt nog med speed dating. Skitbra sätt att få träffa folket i gruppen, men hann verkligen inte träffa alla då vi var minst 100 personer. Riktigt galet. Efter det gjorde vi lite andra lekar och drack öl. Såhär gick en dålig snapsvisa som någon kom på till vårt lag - di svarta:

"Svart som natten, ful som katten, SKÅL SKÅL SKÅL!"

Helt underbart att få träffa så mycket nytt och trevligt folk och utbildningen verkar passa mig perfekt. Är verkligen helnöjd med mitt val. Malmö är staden för mig.


Generalerna och faddrarna/ledarna som var i extas över mängden människor som hade dykt upp


Gula gruppen gör någon ful dans. Vår var ju sååååå mycket grymmare!


Kölsvinet och en massa studenter, love it!

mår bra/mår illa

Har nu satt tre alarm inför imorgon, duschat, packat min söta skolväska och panikat runt i mitt rum lite grann i cirka en kvart. Finns nog inget kvar att göra innan morgondagen.
Fan vad jag är nervös, men fan vad jag är taggad också!


sonkig söndag

Hade egentligen velat skriva "sunkig söndag" men rättar mig efter min älskling i det här fallet. Har en sån underbart sonkig söndag med Fångarna på fortet på tv, en godispåse i famnen och jag själv i soffan - fortfarande i myskläder.

Vet förresten inte hur det blir med min update här den kommande veckan, men ska göra ett tappert försök för er som är intresserade.
Nu ropar Gunde Svan på mig, puss lovies.




on my mind

Börjar min utbildning imorgon. Imorgon! Ska spendera tre och ett halvt år i antingen Malmö eller Lund. Staden jag helst hade velat gå i är ju Lund, men jag måste hela tiden påminna mig själv att det kanske inte blir så. Avskyr känslan att jag är tvungen att avvakta och se vad som ska hända. Inte få veta direkt. Jag vill kunna säga nu att jag ska plugga där de kommande åren. Har märkt att jag är en ganska otålig människa. Men jag vågar inte bli fäst vid någonting som inte är säkert och jag vågar samtidigt inte vänta för mycket på något som inte blir av. Det är kanske svårt att förstå att det betyder så mycket för mig om man inte är i situationen själv. Men det är väldigt frustrerande och jag vill bara veta vad jag ska förvänta mig. Och vad som ska förväntas av mig. Ska försöka att inte tänka på detta för mycket för att jag får ändå inga svar just nu. Blir att ta tåget till Malmö imorgon och se vad som händer. Tycker såklart att allt är jävligt spännande och jag vet att det kommer lösa sig i vilket fall som helst. Men ovissheten, inte det roligaste.

snart

Det kändes så bra att äntligen få träffa boyfriend igår, då vi har varit ifrån varandra hela veckan. Nu idag kändes det mindre bra att säga hejdå och ta bussen hem till Ystad. Får väl vänja mig nu när jag också ska börja studera, på MÅNDAG närmare bestämt. Och jag vet fortfarande inte exakt var jag hamnar. Får förhoppningsvis ett samtal från Lund nästa vecka.

Ska verkligen bara njuta av denna helgen nu, min sista helg innan allting börjar.


live wild die free

Viiiiiilken dag. Vilken vilken dag. Skippade hela Lund-grejen för att det blev klydd med tågen och ersättningsbuss, så jag och Emmie åkte till Malmö istället. Det tog nog två timmar att komma dit idag, när det normalt tar kanske 50 minuter.
Det blev lite shopping och kanderade äpplen. Those Dancing Days och Chris Medina. Sedan tåget hem igen, utan klydd. Fin dag. Godnatt!






uppe för tidigt

Tycker jag i alla fall, men har tandläkartid idag som jag måste gå till. Tjiho! Fast hmm, nae. Men sen blir det Lund för att kolla in Socialhögskolan och efter det Malmö. Hoppas jag får en glimt av Those Dancing Days när jag är där. Busy torsdag alltså, cya!

oh how could you make me

Alldeles strax sticker jag och mina brudz till Burlöv för att shoppa. Ska bara köpa saker som jag verkligen behöver. Hmm, NAJ!


tillbaka från frisören!

SKÅÅÅÅÅÅDA!


en nice och blöt kväll

Det var malmöfestivalen och en himla massa folk!
Jag fick uppleva Billie the Vision and the Dancers, Daniel Adams-Ray (2 ggr) och Veronica Maggio! Lite regn på det och vi hade en finfin kväll.


BILLIE!




VERONICA!


Där satt Azra bra, haha.


VERONICA OCH DANIEL!


billie+daniel+veronica

Jag har taggat med lite musik från kvällens kommande spelningar och nu ska man sticka till tåget. Malmöfestligheter på gång vet ni.


När jag ser den här bilden vet jag att jag kommer sakna mitt hår.
En bra bit av det ska väck och det är lika bra eftersom det är så slitet.
Ska bli spännande att byta frisyr, jag ser verkligen fram emot det.



så vi fortsätter, fortsätter, fortsätta

Jag längtar till imorgon kvääääääll, JA!

Dessutom bokade jag klipptid idag. På tisdag åker håret av!

fredag!

Är helt slut efter en shoppingdag i Malmö med gullis. Åkte redan klockan nio så det kan vara därför jag är så trött, men det var kul att köpa lite nytt till höstgarderoben.
Ikväll ska jag bara ta det lugnt och laga tacos med familjen, oh yes.


Min & Axels kladdkaka med daimgrädde från igår, yummmmmie!

off to a sleepover

Det var ju faktiskt Linns b-day igår, och ikväll ska de tre vännerna och Jerry Eric mysa hemma hos henne. En riktig tjejkväll med andra ord. SO MUCH FUN!


jag kan inte längre bestämma mig

Håret alltså. Ett enda stort frågetecken.
Har ju fått för mig att lugg var något jag ska klippa nu, men har blivit ännu mer sugen på kortare hår (OMG). Få inte panik nu, det kommer inte bli någon repris av min skogsmulle-frisyr jag hade i fjärde klass eller när det var. Vill klippa mig som på sista bilden. Undrar om min frisör fattar när jag säger att jag vill ha en Buffy-frisyr?






i just want to sleep and dream about the dreams we had


Köpte denna väskan på modeloppiset igår, i like!

Nu blir det ärenden i stan och en dejt med Emmie till kvällen. PUSS!

malmöfestivalé

ÅH! Har nyss upptäckt att söndagen den 21 augusti is THE day att vara i Malmö.
Först ut har vi Billie the Vision and the Dancers kl 19.00-20.00 (stora sydsvenskan, posthusplatsen), sedan Daniel Adams-Ray kl 20.00-21.00 (stora scenen), efter det Serenades kl 21.00-22.00 (stora sydsvenskan, posthusplatsen) och till sist VERONICA MAGGIO 22.00-23.00 (stora scenen). Best Coast ska spela också, men de hade man fan inte hunnit. Fast de första fyran banden/artisterna kan man se om man vill springa fram och tillbaka lite, vilket jag vill. JAG VIIIIIILL!


mf förra året.


cleaning+music

Stains som Erik Hassle sjöng i fredags, lyssnar jag på medan jag städar. Annars: det här och det här. Kanske lite sånt här.


min helg

Igår hade jag och älskling stanna-inne-mys hela dagen med två Sagan om ringen-filmer. Hann inte ens se den tredje för att de är så långa. Småtävlade lite med varandra om vem som kunde citera bäst och ja, kan ju säga att yours truly var gaaaanska så överlägsen ;)

Nu idag blir det ett besök på modeloppiset, ska även försöka rensa lite kläder och kanske läsa någon bok. Har kommit in i det, med att läsa ofta och ska banne mig fortsätta med det också. Sedan ikväll ska Azra komma hit, saknat henne!

hässle

Gårkvällen var grym, punkt.

Hassle var så mysig och alla i bandet + crew var jättesnälla. Kunde inte avslutat min tid där på ett bättre sätt.
När jag kom hem väntade en kräftskiva på mig, men kräftorna jag fick var ynka TVÅ stycken. Snällt att de inte åt upp alla i alla fall.


Jag var ju ganska så tvungen




Mammas pavlova med hallon & blåbär, åh.


att jag nyss vaknade till detta är svårt att förstå

Men vad fa-an gör jag uppe nu?!



YES!

Glad tjej som nu ska iväg till jobbet på Fritiden för sista gången och se Erik Hassle!


new look

Jag känner för att göra om mig själv lite, inför hösten. Ska beställa tid hos frisören och planera in en shoppingdag (eller fler hihi). Nu när jag antagligen kommer plugga i Lund, så vill jag vara snygg och fräsch inför mitt nya liv där. Kanske att jag äntligen vågar klippa lugg?

Sedan får vi inte glömma Erik Hassle som ska spela på Fritiden ikväll. Kommer bli riktigt amazazing! På min sista jubbedaug och allt.


trion

Det blev lite för mycket igår tror jag, men det var det värt när man var med ett sånt fint sällskap.
Träffade Emmie och Julia hemma hos Emmie precis som förr, bara att vi är nu några år äldre och får dricka vin. Såååå skojsigt!






Haha!

ibland

Mitt humör går upp och ner hela tiden nu. Ena stunden kan jag bli uppriktigt ledsen över någonting, men sedan kan jag må bra igen och bara fortsätta med dagen. Eller jag undrar faktiskt om det jag tror är att "må bra", bara är något jag intalar mig själv. Vet inte vad jag ska komma fram till egentligen, för jag vet inte riktigt vad som pågår, men det känns skönt att skriva av sig. Jag antar att allt kan bara bli för jobbigt ibland, om ni har haft den känslan någon gång. Olika rädslor och saker som trycker. Man kan inte vara glad eller lycklig varenda dag och ibland blir man bara nedstämd. Då behöver man den där pussen eller någon som säger att det kommer bli bra igen. För bara sådana småsaker kan betyda så jävla mycket. Även fast man underskattar det alldeles för ofta.

min chef alltså

Höll på att dö lite när jag såg denna bilden!
Egensydd gammaldags baddräkt och allt (det är verkligen en dräkt). Fint, haha.


vill säga hejdå för en stund

Nu vill jag verkligen bara bort härifrån ett tag. Att åka utomlands innan jag börjar plugga hade varit så perfekt. Jag känner mig så rastlös och vill byta miljö, bara ett litet tag.
Satt precis och tittade igenom sista minuten-resor (som jag gjort så många gånger denna sommaren) till Grekland, Spanien, Cypern, Kroatien, you name it. Men helst av allt hade jag velat åka utanför Europa, till ett land som inte känns så typiskt att åka till. Och nästa lördag, dagen efter jag slutat jobba skulle jag i så fall resa iväg. Med vilka pengar säger du?

Kanske ska sluta drömma och ta mig till jobbet istället.

önskningar

Under min Stockholmsvisit förra sommaren besökte jag Fotografiska och där såg jag den väldigt speciella utställningen "The Birthday Party". Nu hänger vissa fotografier från den utställningen på min vägg. Och nu vill jag bara fortsätta att göra om mitt rum. Hade velat fylla en hel vägg med olika tavlor, sy kuddar till soffan och köpa en turkos byrå.




Och idag är en Serenades-dag, bara för att jag älskar Markus Krunegård.
Så varsågoda :)


i've missed you wildfox

Nya höstkollektionen med 70-tals influenser, jag dör!
Fan vad kul det måste vara att ta så snygga foton.






















gelato.

Lyckades få ledigt imorgon och jag är så glad för det, då jag annars skulle jobbat 11 dagar i rad. Slutade precis och ikväll ska jag bara chilla och relaxa och softa och.. ta det lugnt. Ja det ska jag!

Glass på jobbet från Olof Viktors, sponsrat av Bokhandeln - GOOODA GRAJOR!



marsvinsholm i år, igen!

Kunde ju inte bli en finare kväll igår när det var dags för det årliga Marsvinsholm-besöket. Själva teater framförandet var väl okej, men det har varit bättre de tidigare åren. En underbar kväll i vilket fall som helst!







skitdag

Haft en riktig bad day och vill bara att dagen ska vara över nu.
Beställde pizza nyss och ska titta på Pippi, tror faktiskt att det kan rädda min kväll lite grann. Pippi är ju rätt grym.

det händer mycket på fritiden


Killarna utmanar varandra på starke man och det går inte särskilt bra..


Chefen får massage med tennisbollar


Hittade en ny vän?

heldag med ax!

Igår hade jag min enda lediga dag den här veckan och det blev en sån bra och mysig dag. Vi åkte till Olof Viktors och umgicks med söta katter, spelade minigolf där jag inte briljerade värst mycket, gottade oss i sushi och avslutade dagen med film. Det är så jag vill minnas min sommar!





RSS 2.0